در راستای آشنایی دانشجویان با نقش انکارناپذیر علم ریاضیات در رشته های مختلف، به مناسبت گرامیداشت دهه ریاضیات، انجمن علمی دانشجویی ریاضی دانشگاه الزهرا (س) با همکاری گروه ریاضی، سمینار «جلوه مفاهیم ریاضی در عالم نقاشی» را با سخنرانی سرکار خانم فریده محمدیها، کارشناس ارشد نقاشی، برگزار کرد. این مراسم در تاریخ 12 آبان 1403 با حضور 40 نفر از دانشجویان رشتههای ریاضی و هنر برگزار گردید. این سمینار به واقع یک سفر جذاب به دنیای ریاضیات و هنر بود. در این سمینار، سخنران محترم به معرفی مفهوم فراکتالها، اعداد فیبوناچی و ویژگیهای نسبت طلایی پرداختند؛ مواردی که در آثار هنری بینظیری چون «شام آخر» و «لبخند مونالیزا» به وضوح مشهود است. ایشان همچنین معادلات ریاضیای را که منجر به شکلگیری نگارههای پرنده شدهاند، به عنوان نمونههایی از کارهای دکتر نادری یگانه ارائه کردند.
در ادامه، با الهام از دیسک پوانکاره و تکنیکهای طراحی نقاشان بزرگ، راهی برای درک عمیقتر از زیبایی ریاضی در هنر خلق کرد. سخنران با تأکید بر اهمیت ریاضیات و کاربردهای آن در هنر و نقاشی، از شکل توابع مثلثاتی مانند سینوس و کسینوس و تقاطع آن با تانژانت، طاقهای بناهای قدیمی را به تصویر کشیده و با این تکنیک تابلوهای زیبایی خلق کرده بودند.
در پایان، آثاری از هنرمندانی که با بهرهگیری از هوش مصنوعی آثار فاخر و متمایزی را خلق کرده بودند، به نمایش درآمد و نظر همه را به خود جلب کرد.
در ادامه، گزیده ای از تصاویر منتخب این سمینار ارائه شده است.